FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Follow Us

TORCH -ul si inflenţele infecţiilor asupra sarcinii

miercuri, ianuarie 11, 2017 @ 10:01 AM

Femei sănătoase =>Mame sănătoase =>Copii sănătoși

TORCH – ul si influenţele infecţiilor asupra sarcinii

Dorința cea mai mare a femeilor de pretutindeni este să devină mame de copii sănătoși.E bine să se știe ca sănătatea mamei influențează sănătatea bebelușului.
Întelegem că pe perioada sarcinii există o serie de riscuri dar multe din acele riscuri pot fi recunoscute, evitate sau rezolvate.
Una din analizele de laborator importante care poate să contribuie la eliminarea anumitor riscuri este analiza complexului TORCH.       
Complexul TORCH implică o serie de analize de sânge recomandate femeilor care intenționează să rămână însărcinate, femeilor însărcinate dar și nou născuților dacă aceștia prezinta simptome ale unei infecții din grupa TORCH.

  Ce inseamnă complexul TORCH și de ce este important sa facem această analiză?
T- toxoplasma gondii
O – alte infecții
R – rubeolla
C – cytomegalovirus
H – herpes simplex virus
Testul TORCH e util atât în determinarea anumitor afecțiuni cât și în prevenirea lor.În cazul pierderii unei sarcini, existența rezultatelor testului poate să ofere anumite indicii legate de cauze astfel încât ele să poată fi prevenite la o sarcină viitoare.
Testul TORCH indică dacă persoana a are o infecție recentă – IgM, a avut o infecție mai veche – IgG sau nu a avut niciodata infecția respectivă.Infectiile din complexul TORCH pot fi asimptomatice dar se pot manifesta și prin febră, icter, marirea în volum a splinei și ficatului, tulburari de auz, anomalii la nivelul ochilor și alte simptome mai puțin specifice.
TOXOPLASMA – este provocată de un parazit.Infecția se transmite de la mamă la făt prin placentă.Bebelusii sunt adesea expuși toxoplasmozei congenitale care netratată poate cauza orbire, surditate, crize si dizabilități intelectuale .
RUBEOLLA – este o infecție virală transmisă cu ușurință prin strănut sau tuse, infecția ajunge de la mamă la făt afectând dezvoltarea acestuia.Poate să producă afecțiuni cardiace, deficiențe de auz sau vedere.În cazuri extreme, rubeolla poate provoca pierderea sarcinii.
CYTOMEGALOVIRUS – CMV – reprezintă cea mai comună infecție congenitală la bebeluși.Acest virus poate provoca micuților deficiențe de vedere și chiar deficiențe mintale.Copiii care dezvolta infecția dupa naștere sunt mult mai vulnerabili la pneumonii și hepatite.
HERPES SIMPLEX VIRUS – infecția cu HSV este cea mai des întâlnita in infecțiile virale comune, bebelușii contractând virusul in 80% din cazuri chiar în timpul nașterii când virusul poate să pătrundă in organismul bebelușilor prin piele, căi respiratorii, ochi sau gură.Infecțiile diseminate atacă ficatul, glandele suprarenale dar și alte organe.Această afecțiune poate să dea afecțiuni ale sistemului nervos central.

Comments are closed.