FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Follow Us

Rezistenţa diferită la frig

luni, ianuarie 9, 2017 @ 02:01 PM
Author: admin

Stiaţi de ce femeile sunt mai puţin rezistente  la frig decât barbaţii?

Explicaţia constă in faptul că hormonii feminini, estrogenii, diminuează fluxul sanguin la nivelul extremităţilor. În plus, in cazul femeilor, masa musculară este mai mica decât la bărbaţi iar găsimea şi muşchii sunt buni izolatori termici.

De asemenea si anumite deficienţe ale organismului fac ca frigul să fie suportat mai greu.

  • Hipotiroidia, glanda tiroidă secretă prea putini hormoni, metabolismul e incetinit iar în acest caz corpul produce mai putină căldură.O analiză de TSH confirmă dacă tiroida este responsabilă de senzaţia permanentă de frig.
  • Anemia, cantitatea scăzută de fier ( fierul transportă oxigenul către celulele care produc energie ) reduce nivelul de energie iar termostatul intern rămâne blocat la un nivel mai mic decât cel normal.
  • Circulţia periferică deficitară, sistemul circulator are rolul de a transporta apa, nutrienţii şi oxigenul la celulele corpului, celelule răspunzătoare de producerea de energie.
  • Deshidratarea, in cazul deshidratării corpul devine foarte sensibil la temperaturile extreme.Hidratarea corespunzătoare stimulează metabolismul care produce energie
  • Diabetul, glicemia mare afectează şi vasele de sânge diminuând circulatia sanguină la nivelul extremităţilor
  • Oboseala este o altă cauză care generează senzaţia permanentă de frig.

S-a constatat că unele medicamente ( vasoldilatatoarele, antiinflamatoarele, somniferele, unele hipotensoare, etc )slăbesc mecanismele de apărare împotriva frigului. De aceea este bine ca persoanele care se află în tratament cu astfel de medicamente să evite expunerea la frig.

#eCoolSăFiiSănătos

#AnalizeMedicaleHumanamed

Comments are closed.