Follow Us
Archive for the ‘analize copii’ Category
Test nou: Ag RSVVirus respirator sincitial – principala cauza de infectii de tract respirator
Test nou: Ag RSV – Virus respirator sincițial – principala cauză de infecții de tract respirator (bronșiolite, pneumonii și chiar otite) la copii – cauză frecventă a bolilor respiratorii la adulți cu risc crescut de morbiditate la pacienții cu vârsta peste 65 de ani. Căi de transmitere: – picături aerosoli ce provenite de la o persoană infectată care tușește sau strănută – contact cu o suprafață contaminată – contact direct cu o persoană infectată Simptome de debut: -rinoree -nas înfundat – strănut Evoluția simptomelor: tuse, tahipnee ( respirație rapidă, wheezing (respirație șuierătoare), insuficiență respiratorie obstructivă, febră, apnee, iritabilitate, hipotonie, dureri de gât, dureri de cap, inapetență.
Timp de evoluție a bolii: de la 3-5 zile până la 7-10 zile.
Complicații: infecția cu RSV poate genera respirație șuierătoare persistentă, care, uneori, poate persista mulți ani ( chiar mai mult de 10 ani).
Recoltare: nedureroasă.
Timp de eliberare rezultate: maxim 6 ore
Pachete promotii 2 – analize laborator clinic pentru copii si adulti
Sinuzita – afecţiune agravată de frig
Sinuzita – afecțiune agravată de frig
Sinuzita este o inflamație a sinusurilor care se manifestă in special în sezonul rece cauzată in principal de infecții bacteriene sau infectii virale.
Aceasta se manifestă prin:
- Dureri de cap, senzație de cap greu
- Oboseală și iritabilitate
- Nas înfundat, lipsa mirosului
- Tuse, stări de greață, stări de vomă
- Dureri dentare
- Stări febrile
- Secreții nazale purulente, etc
Sinuzita poate fi depistată în urma unei radiografii, a testelor alergologice, a examenului microscopic si bacteriologic al secrețiilor nazale şi a consultului de specialitate.
Pe lângă expunerea la frig, apariția sinuzitei este favorizată și de imunitatea scăzută dată de lipsa rezervei de vitamine a organismului prin alimentația neadecvată calitativ si cantitativ, fumat și netratarea corespunzătoare a răcelilor banale.
Lipsa instaurării tratamentului in sinuzite poate genera complicații greu de remediat.
Experienta HUMANAMED cu Robert, copilaş afectat de autism
Joi, 22.12.2016, înainte de Crăciun, în #laboratorul HUMANAMED au venit pentru a ne spune că au nevoie de analize, părinţii lui Robert, copilaş afectat de autism.
Mama si tatăl lui Robert, părinţi bine intenţionati, au încercat să ne pună în temă cu situaţia lui Robert deoarece ei doreau ca noi să ştim la ce să ne aşteptăm. Ne-au spus că Robert are patru anişori, s-a născut in Suedia, acolo a fost diagnosticat cu autism, că e agitat, e necooperant, că nu i s-a mai recoltat sânge din venă şi că nu va fi foarte uşor să ne facem treaba.
Am căutat să evaluam situaţia lui Robert prin prisma minţii, a sufletului, a profesiei şi a statutului de părinte. Am dedus că nu va fi uşor, dar ne-am spus că noi mergem vineri la serviciu pentru a-l ajuta pe Robert şi pe părinţii lui, dorim să ne facem treaba aşa cum ştim noi mai bine si că sărbătorile care urmează vor fi şi mai frumoase ştiind că am făcut pentru Robert şi familia sa tot ceea ce este omeneşte posibil ( si pentru toţi care solicită serviciile noastre).
Acesta a fost gândul care ne-a animat mersul la serviciu, gând care ne însoţeşte mereu!
Vineri, în jurul orei 10 a ajuns în laborator Robert, un copil frumos, însoţit de mama şi tatăl său. Nu ne-a luat mult timp să iniţiem o relaţie cu Robert, l-am lăsat un pic să se acomodeze cu ambianţa laboratorului, să cunoască echipa medicală şi să se joace cu jucăriile ce le avem noi pregătite pentru copii.
În acest timp noi am stat de vorbă cu părinţii lui Robert. Aici am avut cea mai frumoasă constatare! Putem spune că am cunoscut cei mai realişti părinti ai unui copil cu autism! Părinţii lui Robert sunt din Dobrogea, Robert s-a născut în Suedia, dar s-au întors în România şi au ales să se instaleze în Oradea pentru că ,,aici în Oradea oamenii sunt altfel, iar calitatea serviciilor este asemănătoare celor din Suedia”
I-am intrebat dacă ei consideră că vaccinurile au cauzat apariţia autismului şi mi-au răspuns ,, nu vaccinurile sunt vinovate pentru că exista o deficieţă genetică, mai avem o fetiţă mai mică şi ea a fost vaccinată şi nu are nicio afecţiune. Nu am renunţat la vaccinuri!” Acum Robert face terapie, iar starea lui este mult îmbunătăţită.
Recoltarea de sânge s-a desfăşurat rapid şi fără probleme.Robert a plecat acasă liniştit, iar noi am primit sărbătorile cu mai multă împăcare.
Am primit reconfirmarea că în cazul autismului, dar şi în alte situaţii problemă, una din cele mai importante condiţii de rezolvare sau ameliorare a situaţiei este obiectivitatea cu care părinţii evaluează situaţia. Este mult mai eficient să fim realişti, să fim obiectivi, să stim ce avem de făcut pentru a corecta sau îmbunătăţii situaţia decât să ne victimizăm şi să acuzăm că vaccinurile sunt vinovate pentru spectrul actual de boli care apar la copiii din aceste vremuri.
Atunci când ne adunăm mai multi oameni conduşi de bunăvoinţă şi pricepere, părinţi, cadre medicale, specialişti în jurul unui scop comun, rezulatatele bune nu întârzie să apară.
Felicitări părinţilor pentru ceea ce faceţi pentru Robert!
#eCoolSăFiiSănătos
#AnalizeMedicaleHumanamed
Robert, şi tu o să fii sănătos!