Follow Us
Archive for the ‘risc cardiovascular’ Category
Comportamentul și sănătatea!
Sunt unii oameni care spun: ,,nu stiu ce e cu imunitatea mea, cred că e foarte scăzuta pentru că atrag toate bolile”. Nu e nimic in neregulă cu imunitatea, explicația constă intr-o expresie care se potrivește foarte bine in acest context:,, spune-mi de ce suferi ca să-ți spun cine esti” expresie care spune că bolile de care suferim sunt influențate de caracterul si comportamentul nostru.
Recomandarea pe care o întâlnim peste tot este să eliminăm stările de furie, stările de agresivitate, să fim corecți si cumpătați intotdeauna. Dece? Pentru că agresivitatea si furia compromit interacțtiunea dintre oameni si dezvoltă dezvoltă boli cardiace.
Descoperirile din domeniu spun că mai toate bolile, în afara celor infecțioase, au o cauză ce ține de psihic, persoanele echilibrate și optimiste au parte de o sănătate mai bună.
Studiile au arătat că cei micuți, copilașii care sunt introvertiți, pesimiști și dependenți de adulții din jur, dezvoltă astm bronșic. Astfel, ca părinți trebuie să avem mare grijă la modul în care ne raportăm la copiii noștri.
Cu migrene și dureri de cap se confruntă persoanele care sunt prea pesimiste, depresive și permanent nemulțumite.
Persoanele care sunt mai mereu furioase, agresive, mereu pe fugă, ambițioase și obsedate de carieră dezvoltă hipertensiune, infarct și accident vascular cerebral.
Specialiștii spun că ulcerul este asociat cu o personalitate rigida care nu se poate relaxa deloc și care preferă singurătatea.
Se spune că diabetul, dar și alte boli cronice pot să apară și pe fondul unei personalități imature, indecise cărora le lipsește încrederea și maturitatea.
Cum și pasivitatea este o alegere nu tocmai bună s-a observat că cei pasivi, neimplicați dezvoltă mai rapid celule tumorale, obezii sunt cei insetați de iubire, iar cei emotivi dezvoltă boli endocrine.
Asadar, pentru a nu dezvolta astfel de boli e necesar să ne evaluăm periodic sănătatea prin consult medical și analize medicale, să aflăm ceea ce ne lipsește sau este in plus in organismul nostru.
De altfel, apariția oricărei boli, pe lângă faptul că ne trimite la consult medical si analize medicale, ne invită să privim în interiorul nostru, să ne evaluăm corect stările interioare și comportamentul, să corectăm ceea ce poate fi corectat căutând mereu echilibrul in toate astfel încât să tinem bolile departe de noi.
Sănătatea inseamnă viață, iar viața este un întreg din care facem parte în mod conștient!
#eCoolSăFiiSănătos
#AnalizeMedicaleHumanamed
După o săptămână cu multe zile libere ne întoarcem iar la muncă!
Principalul motiv pentru care ne place să avem activitate este că, probabil, avem în ADN-ul nostru “gena hărniciei”.
Un alt motiv principal care ne face să alegem să fim harnici este că activitatea constantă și conştientizată ţine sedentarismul la distanţă. Sedentarismul este un factor foarte periculos pentru organism pentru că determină o serie de probleme de sănătate. Atunci când sedentarismul se instalează, muşchii nu mai sunt folosiţi, iar circulaţia sângelui la nivelul corpului nu este suficient de intensă, ceea ce duce la apariţia obezităţii, a diabetului, a bolilor cardiovasculare, a osteoporozei, la atrofierea mușchilor, etc..
O consecință importantă a sedentarismului este dereglarea metabolismului. Atunci când suntem sedentari circulaţia sângelui este încetinită; din acest motiv se ard foarte puţine calorii. Enzimele responsabile pentru descompunerea trigliceridelor nu vor mai fi active și de aici începe un lanţ întreg de consecinte, nivel ridicat de LDL-colesterol (colesterolul rău) și nivel scăzut de HDL-colesterol (colesterolul bun).
Sedentarismul nu reprezintă nicio provocare pentru organism. Prin urmare, scade nevoia organismului de a se odihni, ca urmare apar dereglările de somn. Sedentarismul dezvoltă o viaţă dezordonată, fără plan de acţiune, fără scop, fără aşteptări.
Este bine să avem activitate, să mergem la serviciu pentru că activitatea are efecte benefice asupra sănătăţii, dar şi pentru faptul că orice muncă este şi în folosul semenilor noștri, ceea ce duce la dezvoltarea “respectului de sine”.
#eCoolSăFiiSănătos
#analizeHumanamed
#evaluareRiscCardiovascular