FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Follow Us

După o săptămână cu multe zile libere ne întoarcem iar la muncă!

luni, decembrie 5, 2016 @ 11:12 AM
Munca nu este doar obligație, cât frumusețea de a fi utili celorlalți

Munca nu este doar obligație,  este frumusețea de a fi utili semenilor noștri

Principalul motiv pentru care ne place să avem activitate este că, probabil, avem în ADN-ul nostru “gena hărniciei”.

Un alt motiv principal care ne face să alegem să fim harnici este că activitatea constantă și conştientizată ţine sedentarismul la distanţă. Sedentarismul este un factor foarte periculos pentru organism pentru că determină o serie de probleme de sănătate. Atunci când sedentarismul se instalează, muşchii nu mai sunt folosiţi, iar circulaţia sângelui la nivelul corpului nu este suficient de intensă, ceea ce duce la apariţia obezităţii, a diabetului, a bolilor cardiovasculare, a osteoporozei, la atrofierea mușchilor, etc..

O consecință importantă a sedentarismului este dereglarea metabolismului. Atunci când suntem sedentari circulaţia sângelui este încetinită; din acest motiv se ard foarte puţine calorii. Enzimele responsabile pentru descompunerea trigliceridelor nu vor mai fi active și de aici începe un lanţ întreg de consecinte, nivel ridicat de LDL-colesterol (colesterolul rău) și nivel scăzut de HDL-colesterol (colesterolul bun).

Sedentarismul nu reprezintă nicio provocare pentru organism. Prin urmare, scade nevoia organismului de a se odihni, ca urmare apar dereglările de somn. Sedentarismul dezvoltă o viaţă dezordonată, fără plan de acţiune, fără scop, fără aşteptări.

Este bine să avem activitate, să mergem la serviciu pentru că activitatea are efecte benefice asupra sănătăţii, dar şi pentru faptul că orice muncă este şi în folosul semenilor noștri, ceea ce duce la dezvoltarea “respectului de sine”.
#eCoolSăFiiSănătos
#analizeHumanamed
#evaluareRiscCardiovascular

Comments are closed.