Știați că…

anemia_alimentos
Astfel arată un platou sănătos pentru anemie. Nu e așa că e apetisant?

Comcomitent cu tratamentul medicamentos utilizat în corectarea anemiei se introduc în dietă și alimente care favorizează un aport considerabil de nutrienți esențiali organismului? Iată câteva dintre alimentele ușor de procurat care ar trebui introduse în alimentație măcar pe durata tratamentului:

  • Carnea roșie – cea miel sau de vită, în special inima și ficatul sunt foarte bogate în fier și B12.
  • Stridiile – foarte  bogate în fier și cupru
  • Sfecla roșie – contribuie la detoxifierea ficatului, repară și reactivează celulele roșii, foarte bogată în fier
  • Ouăle– un ou conține 1 mg de fier, fiind totodată o sursă importantă de antioxidanți si proteină
  • Curmalele – pe langa mangan, cupru, calciu și magneziu, curmalele contin 0,90 mg de fier/100gr
  • Melasa nesulfurată – bogată în acid folic, fier și vitamina B12
  • Legumele cu frunze verzi – spanac, pătrunjel, varză, urzici, broccoli, sunt o sursă importanta de fier
  • Nu sunt de exclus nici bananele, morcovii, iaurtul, alimente bogate în vitamina C, cea care ajută la o mai buna absorbție a fierului.

De reținut: ceaiul negru și nicotina (inclusiv fumatul pasiv) sunt contraindicate pe perioada tratamentului pentru că inhibă absorbția fierului în organism! Alimentația trebuie să fie echilibrată pentru că aportul unei cantităti prea mari de fier pe zi poate face dificilă sarcina organismului de a absorbi alte elemente necesare.
Astfel, cu o alimentație corectă, un tratament medicamentos corespunzator și o igienă a somnului, anemia se poate corecta. Mănâncă echilibrat și alege cele mai sănătoase produse pentru organismul  tău.

#analizeHUMANAMED #ecoolsafiisanatos