FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Follow Us

HEMORAGIILE OCULTE IN MATERIILE FECALE

miercuri, iulie 16, 2014 @ 10:07 PM
Author: admin

Determinarea hemoragiilor oculte in materiile fecale este deosebit de importanta pentru medicina preventiva si in monitorizarea cancerului colo-rectal sau a sangerarilor gastrointestinale de orice natura. In mod normal, sangele este absent in materiile fecale. Prezenta acestuia indica o afectiune a tractului gastro-intestinal: ulcer duodenal, hernie hiatala, polipoza gastrica, diverticuli colonici, retrocolita ulcero-hemoragica, hemoroizi interni, carcinom colorectal.
Laboratorul HUMANAMED utilizeaza teste imunochimice care detecteaza niveluri foarte mici ale hemoglobinei umane: minim 25 ng/gram de materie fecala. Testul nu interfera cu hemoglobina animala, deci nu este necesar regimul fara carne.

Sangerarea gastrointestinala poate fi continua sau intermitenta.Medicul specialist va poate recomanda efectuarea testului in trei zile consecutive sau la alte intervale de timp.Studiile actuale arata ca utilizarea regulata a acestui test, recomandat in special la persoanele peste 45 de ani reduce semnificativ mortalitatea prin cancer colo-rectal.
Un test pozitiv trebuie completat cu alte investigatii de laborator(hemograma, sideremie, vsh, antigen carcinoembrionar CEA, CA 19-9, etc)si cu alte proceduri de diagnostic:fibroscopie, endoscopie, colonoscopie etc, pentru a determina cauza exacta a sangerarii.
ATENTIE : se va evita contaminarea probei cu sange menstrual, sange din urina, sange provenit din hemoroizi externi sau din cauza constipatiei.
Biolog ECATERINA KOVACS

Comments are closed.